Te koop aan de balie op fort bij Spijkerboor

Boekje "Fort bij Spijkerboor"
€ 7,50

2013, 96 pagina's full colour glanspapier. Geeft naast een beeld van de ontstaansgeschiedenis, ook een chronologisch overzicht van het uiteenlopend gebruik van het fort gedurende de afgelopen 100 jaar. Van een stoer verdedigingswerk, via kille gevangenis, tot een authentiek cultureel erfgoed gelegen in een bijzonder natuurgebied. De verschillende tijdsbeelden zijn ontstaan uit archieven en publicaties, maar vooral uit gesprekken met direct betrokkenen en/of familieleden van hen die, wel of niet vrijwillig, met het fort te maken kregen. Zo doende voegt het ook tal van nieuwe feiten en inzichten toe aan wat Hoogterp al beschreven heeft. Plus de jongste geschiedenis, onder de hoede van Natuurmonumenten.

Ook te bestellen via boekwinkel@fortspijkerboor.nl. Verzendkosten per boekje €2,40; twee boekjes €3,00; drie t/m acht boekjes €3,60 (tarief 2013).

boekje 100 jaar


Boekje "S.H. Hoogterp - De Geschiedenis van het Fort Spijkerboor"
€ 10,00

1995, 90 pag. - Hét standaardwerk over het fort.
Van deze uitgave zijn nog slechts een paar honderd exemplaren beschikbaar, naar wij weten "nieuw" alléén nog op het fort te koop.

Fortenwaaier: € 2,50

Een fraaie en handige waaier met informatie over alle forten van de Stelling van Amsterdam.

 

Stellingpaspoort: € 2,00

Kinderen vinden het prachtig: elk eerste bezoek aan een fort levert een mooi stempel op. Spaar al die verschillende stempels!

Homepage:
Homepage